Pratsam

Historia

Saavutettava digitaalinen palvelu

Historia

Pratsam Ab perustettiin maaliskuussa 2005 tuloksena Pohjoisen Pohjanmaan ruotsinkieliset näkövammaiset ry:n menestyksekkäästä kehitysprojektista. Jonas Storholm ja Roger Sundsten vastasivat pääasiallisesta ohjelmistosta - kuin myös laitteistokehityksestä pilottiprojektissa, jolloin ilmeni tarve että joku ottaisi tehtäväkseen valmistuksen, jatkokehityksen ja soittimien sekä kehitettyjen järjestelmien toiminnan.

Ensimmäisten kymmenen vuoden aikana yli 5.000 näkövammaista ja muita lukiesteistä henkilöitä käytti Pratsamin järjestelmien jakelemana yli 450.000 äänikirjaa ja 400.000 äänilehteä. Vuonna 2021 yli 50.000 käyttäjä käyttää Pratsamin järjestelmät ja käyttäjämäärä kasvaa koko ajan.

Daisy logoPratsam toimittaa täydellisen järjestelmän äänijulkaisujen käsittelyyn, tuotannosta puhesynteesin avulla käyttäjien, soittimien ja sisällön hallintaan asti internetjakeluun tarkoitetuissa räätälöidyissä järjestelmissä. Tärkeä osa Pratsamin järjestelmää on DAISY-tuki, kokoelma kansainvälisiä standardeja saavutettaville digitaalisille äänikirjoille ja äänilehdille.